Flickan som inte fick finnas, Ethel G EricssonBeskrivande text

En sann historia
"... en mycket trovärdig skildring av en tapper flickas helvete." Tidningen Vi

-- Jag har ingen dotter. Ni har bara ljugit för mig hela tiden. Hon dog för fyra dagar sedan. Det där är en bortbyting. Henne vill jag inte ha.

När Alice Lundström vid 38 års ålder föder en son får hon veta att hon inte kan få fler barn. Men hon får ett barn till. Ett som inte var planerat. Inte önskat. Ethel, flickan som inte fick finnas.

Alice, Ethels mamma, missbrukar sprit och tabletter. Hon lider av psykiska besvär och hennes humör svänger mellan upprymdhet och depression. Lilla Ethel lär sig tidigt att iaktta varje nyans i mammans upp- och nedperioder. Ständigt går hon med en knut i magen av rädsla för att göra eller säga fel. Fysisk och psykisk misshandel - hot, hån, kränkningar och slag - hör till vardagen.

När hon är tretton år orkar Ethel inte längre och försöker ta sitt liv.

Flickan som inte fick finnas är en berättelse om utsatthet, våld och galenskap, men också om kärlek, styrka och en obändig vilja mitt i all bedrövelse. En berättelse inte bara om att överleva, utan om att få en andra chans i livet, att verkligen få leva.

"... en enormt stark läsupplevelse. Det är en smärtsam berättelse förmedlad med en svart humoristisk underton." Svenska Dagbladet
"Hennes barndomsskildring är något utöver det vanliga." Östran

Ethel G. Ericsson är journalist och företagsledare. Hon har arbetat inom dagspress och livsstilsmagasin, skrivit manus till tv-serier och krönikor för bl.a. Svenska Dagbladet, God morgon Världen och Amelia. Idag driver hon ett framgångsrikt vårdföretag.

Ethel's inlägg i DN, läs: http://www.dn.se/insidan/nu-far-ethel-antligen-finnas-till-1.504178

Anslut er till vår sida på Facebook

Köp boken hos bokus.com
http://www.bokus.com/bok/9789172321205/flickan-som-inte-fick-finnas/

Kommentarer
Postat av: Thessan

Hejsan!Har du läst böckerna själv? Jag hittade en hemsida där det fler ev dessa typer av böcker. Tittar du på denna länk och sedan letar på "Customers Who Bought This Item Also Bought" så hittar du många många fler där. Man ska kunna trycka åt höger och vänster för fler. http://www.amazon.co.uk/Pin-Down-Teresa-Cooper/dp/0752886118?&camp=2486&creative=10406&linkCode=wss&tag=no2abuse-21

2010-11-14 @ 22:02:01
URL: http://humorsmurfen.blogg.se/
Postat av: KarlZon

Hej Smurfen ;)Ja, ja har läst alla böcker =)

2011-01-14 @ 10:28:53
URL: http://verklighetsskildringar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0