Bortförda av Soheir Khashoggi

Beskrivande text
Dina lever med man och barn i New York. Maken Karim är muslim och har svårt att hantera att äldste sonen är homosexuell. En dag tar han parets två yngsta barn med sig till hemlandet Jordanien för att de inte ska bli förstörda av den amerikanska kulturen. Dinas kamp för att få tillbaka sina barn blir lång och svår.
Soheir Khashoggi föddes i Alexandria, Egypten. En ledamot i en av Saudiarabiens mest framstående familjer, där har hon har använt sitt inflytande för att belysa situationen för kvinnor i arabvärlden. Idag bor hon i New York.
En intervjuv med Soheir av Rebecca Ponton: http://www.rebeccaponton.com/skhashoggi.htm

Anslut er till vår sida på Facebook

Köp boken hos bokus.com
http://www.bokus.com/bok/9789171308801/bortforda-en-roman-om-en-mors-kamp-for-sina-barn/
Köp boken hos bokus.com
http://www.bokus.com/bok/9789171308801/bortforda-en-roman-om-en-mors-kamp-for-sina-barn/

Bedragen av Lyndsey Harris och Andrew CroftsBeskrivande text
Sexåriga Sarah är en glad och populär liten flicka. Men hennes lyckliga barndom blir förstörd för alltid när hon faller offer för en lång hatkampanj. Hennes mamma Lyndsey förstår inte hur dottern hon älskar kan göra saker otänkbara för en sexåring, saker som gör Lyndsey rädd för sitt eget barn. Hon stjäl rakblad. Försöker förgifta sina vänner. Anklagar sina föräldrar för sexuellt utnyttjande. Snart är Lyndseys äktenskap på väg att kollapsa, de sociala myndigheterna blandas in, och plötsligt kämpar Lyndsey både för att hålla ihop sin familj och för att rädda sin dotters mentala hälsa.
Anslut er till vår sida på Facebook


Köp boken hos bokus.com
http://www.bokus.com/bok/9789170028960/bedragen/

Säg det inte till någon, Kathy O'BeirneBeskrivande text

Misshandlad av sin far, våldtagen av präster och utnyttjad av kyrkans tjänare placeras den lilla flickan Kathy i de ökända irländska Magdalenatvätterierna, där hon tvingas arbeta under slavliknande förhållanden. Det här är boken om hennes liv berättad av en kvinna med ett fruktansvärt livsöde men med en mäktig livskraft. 

När Kathy var åtta år spärrades hon in på en uppfostringsanstalt. Där våldtogs hon av en präst. När hon försökte få hjälp flyttades hon istället till ett psykiatriskt sjukhus. Men övergreppen fortsatte och hon gavs dessutom stora mängder läkemedel och elchocker. 

Efter en tid skickades hon till ett av de många Magdalenatvätterier som katolska kyrkan under hela 1900-talet drev på Irland. Här tvingades tusentals flickor utföra slavarbete under ohyggliga förhållanden. De hindrades inte bara från att ha kontakt med omvärlden, utan utsattes också för grymma bestraffningar och sexuella övergrepp av såväl personalen som besökare. Kathy föll offer för en av dessa våldtäktsmän och födde bara några veckor före sin fjortonårsdag en dotter. Flickan led av en svår sjukdom men levde tills hon var tio år och var det enda ljuset i Kathys dystra liv. 

Kathy O'Beirne har trätt fram för att berätta den upprörande historien om sitt liv i hopp om att det kan hjälpa andra som överlevt övergreppen på institutionerna.

Anslut er till vår sida på Facebook

Köp boken hos bokus.com
http://www.bokus.com/bok/9789170026324/sag-det-inte-till-nagon-ett-barndomshelvete-i-magdalenatvatterierna/

RSS 2.0