Flickan som inte fick finnas, Ethel G EricssonBeskrivande text

En sann historia
"... en mycket trovärdig skildring av en tapper flickas helvete." Tidningen Vi

-- Jag har ingen dotter. Ni har bara ljugit för mig hela tiden. Hon dog för fyra dagar sedan. Det där är en bortbyting. Henne vill jag inte ha.

När Alice Lundström vid 38 års ålder föder en son får hon veta att hon inte kan få fler barn. Men hon får ett barn till. Ett som inte var planerat. Inte önskat. Ethel, flickan som inte fick finnas.

Alice, Ethels mamma, missbrukar sprit och tabletter. Hon lider av psykiska besvär och hennes humör svänger mellan upprymdhet och depression. Lilla Ethel lär sig tidigt att iaktta varje nyans i mammans upp- och nedperioder. Ständigt går hon med en knut i magen av rädsla för att göra eller säga fel. Fysisk och psykisk misshandel - hot, hån, kränkningar och slag - hör till vardagen.

När hon är tretton år orkar Ethel inte längre och försöker ta sitt liv.

Flickan som inte fick finnas är en berättelse om utsatthet, våld och galenskap, men också om kärlek, styrka och en obändig vilja mitt i all bedrövelse. En berättelse inte bara om att överleva, utan om att få en andra chans i livet, att verkligen få leva.

"... en enormt stark läsupplevelse. Det är en smärtsam berättelse förmedlad med en svart humoristisk underton." Svenska Dagbladet
"Hennes barndomsskildring är något utöver det vanliga." Östran

Ethel G. Ericsson är journalist och företagsledare. Hon har arbetat inom dagspress och livsstilsmagasin, skrivit manus till tv-serier och krönikor för bl.a. Svenska Dagbladet, God morgon Världen och Amelia. Idag driver hon ett framgångsrikt vårdföretag.

Ethel's inlägg i DN, läs: http://www.dn.se/insidan/nu-far-ethel-antligen-finnas-till-1.504178

Anslut er till vår sida på Facebook

Köp boken hos bokus.com
http://www.bokus.com/bok/9789172321205/flickan-som-inte-fick-finnas/

Vackra Barn, Torey HaydenBeskrivande text
Torey Hayden har i ett flertal böcker skildrat sitt arbete med psykiskt handikappade barn. Det är böcker som med sitt mänskligt dramatiska innehåll kan tävla med de flesta underhållningsromaner när det gäller spänning och engagemang.

I Vackra barn har Hayden hand om en grupp barn med svåra psykiska störningar. Här ingår den åttaåriga flickan Venus, som sedan länge inte säger ett ord, inte kommunicerar på något sätt med omvärlden. Vi får en målande beskrivning om problemet med att nå kontakt med denna klass, där varje lektion är en chansning, där det gäller att hela tiden vara uppmärksam på vad som verkar kunna engagera barnen. Till slut tycker hon sig komma under skalet på Venus, men bara för att se henne glida tillbaka in bakom sin avskärmning igen. Hayden blir övertygad om att förklaringen till Venus tillstånd finns att söka i flickans hem.

Köp boken hos bokus.com
http://www.bokus.com/bok/9789127098473/vackra-barn/

Anslut er till vår sida på Facebook
Besök Torey's hemsida:

http://www.torey-hayden.com/swedish/index.html

RSS 2.0