Säg det inte till någon, Kathy O'Beirne



Beskrivande text

Misshandlad av sin far, våldtagen av präster och utnyttjad av kyrkans tjänare placeras den lilla flickan Kathy i de ökända irländska Magdalenatvätterierna, där hon tvingas arbeta under slavliknande förhållanden. Det här är boken om hennes liv berättad av en kvinna med ett fruktansvärt livsöde men med en mäktig livskraft. 

När Kathy var åtta år spärrades hon in på en uppfostringsanstalt. Där våldtogs hon av en präst. När hon försökte få hjälp flyttades hon istället till ett psykiatriskt sjukhus. Men övergreppen fortsatte och hon gavs dessutom stora mängder läkemedel och elchocker. 

Efter en tid skickades hon till ett av de många Magdalenatvätterier som katolska kyrkan under hela 1900-talet drev på Irland. Här tvingades tusentals flickor utföra slavarbete under ohyggliga förhållanden. De hindrades inte bara från att ha kontakt med omvärlden, utan utsattes också för grymma bestraffningar och sexuella övergrepp av såväl personalen som besökare. Kathy föll offer för en av dessa våldtäktsmän och födde bara några veckor före sin fjortonårsdag en dotter. Flickan led av en svår sjukdom men levde tills hon var tio år och var det enda ljuset i Kathys dystra liv. 

Kathy O'Beirne har trätt fram för att berätta den upprörande historien om sitt liv i hopp om att det kan hjälpa andra som överlevt övergreppen på institutionerna.

Anslut er till vår sida på Facebook

Köp boken hos bokus.com
http://www.bokus.com/bok/9789170026324/sag-det-inte-till-nagon-ett-barndomshelvete-i-magdalenatvatterierna/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0